Tájékoztató

 

A fent látható Tanúsítványt, a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer generálja minden hallgató számára, így minden felnőttképző intézménynél azonos!

Figyelem!

 Tájékoztató a tanúsítvánnyal végezhető tevékenységekről

Kedves Érdeklődő!

Szeretnénk Önt megfelelően tájékoztatni arról, hogy a képzéseinkről kiállított Tanúsítvány milyen tevékenység végzésére ad lehetőséget.
Fizikai közérzetjavító tevékenységet folytathat, melyre vállalkozói igazolvány is kiváltható.
Amennyiben nem szeretne vállalkozó lenni, úgy lehetősége nyílik wellness központokban, szépségszalonokban, szállodákban stb. elhelyezkedni.

960401 szakmakód: Frissítő, relaxáló masszázs

 „Egyéb személyi szolgáltatás” – VÉGEZHETŐ tevékenységek

9604 – TEÁOR – Fizikai közérzetet javító szolgáltatás

„Ebbe a szakágazatba tartozik:
– törökfürdők, szaunák és gőzfürdők, szoláriumok, gyógyfürdők, fogyasztó- és karcsúsítószalonok, masszázsszalonok stb. tevékenysége.

!!!!! Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– az orvosi masszázs és terápia” 

 NEM VÉGEZHETŐ – A 8690 – TEÁOR – Egyéb humán-egészségügyi ellátás

„Ebbe a szakágazatba tartozik a kórházak, az orvosok és a fogorvosok tevékenységén kívüli humán-egészségügyi ellátás:
– az ápolói, szülésznői, a fizioterápiás és egyéb egészségügyi szakellátás, a látásvizsgálat (optometria), a hidroterápia, az orvosi gyógymasszázs, a munkaterápia, a beszédterápia, a csontkovácsolás, a homeopátiás kezelés, a hátgerincmasszázs, az akupunktúra stb. területén
Ezek a tevékenységek végezhetőek egészségügyi intézményben, vállalatokhoz, iskolákhoz, idősek otthonaihoz, érdekvédelmi és önsegélyző szervezetekhez tartozó rendelőkben, valamint a kórházakon kívül bentlakásos egészségügyi intézményekben csakúgy, mint saját rendelőben, a betegek otthonában vagy bárhol. Ezek a tevékenységek nem foglalnak magukban orvosi gyógykezelést.”

Egészségügyi tevékenységet kizárólag az végezhet, aki a megfelelő működési engedéllyel rendelkezik az ÁNTSZ-től (96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet 6.§ 1. bek.

Amikor kézhez kapja Tanúsítványát az elvégzett tanfolyamról, tisztában kell lennie azzal, hogy Ön nem folytathat egészségügyi tevékenységet, kizárólag fizikai közérzetjavító szolgáltatást végezhet!

Szabadi Netta
ügyvezető

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001173